• Nové číslo Enjoy English with us
          • Nové číslo Enjoy English with us

          • Škola sa skončila a leto pre mnohých z vás znamená čas výletov, oddychu a dobrodružstiev. Dovoľte nám, aby sme vám ho spríjemnili desiatym číslom nášho anglického časopisu. Prajeme vám krásne a slnečné leto plné nezabudnuteľných zážitkov!

            Mgr. Marianna Vavrová

            Klik: Enjoy English with us

        • eTwinningový projekt The Literary Knolling
          • eTwinningový projekt The Literary Knolling

          • Žiaci 6. a 8. ročníka našej školy sa počas školského roka zapojili do eTwinningového projektu „Literary Knolling Project“, v ktorom rozvíjali svoje čitateľské zručnosti v materinskom jazyku a angličtine v spolupráci so svojimi rovesníkmi z Portugalska, Českej republiky, Chorvátska a Talianska.

            Cieľom projektu bolo podporiť lásku k čítaniu a rozvíjať čitateľské návyky u mladších žiakov. Úlohou žiakov bolo predstaviť prečítanú knihu netradičným a kreatívnym spôsobom a zdieľať ju s ostatnými partnerskými krajinami. Okrem toho sme sa podieľali na výrobe záložiek kníh s vianočnou tematikou, predstavili sme knihy národných autorov a výsledným spoločným produktom bola elektronická kniha všetkých predstavených kníh partnerských krajín.

            V rámci tohto projektu študenti zlepšovali aj svoje digitálne zručnosti aj pomocou rôznych aplikácií, napr. Padlet na predstavenie sa a prezentáciu diel, Canva a WordCloud na vytváranie loga projektu, čím sa učili o bezpečnom a zodpovednom správaní na internete.

            S potešením možno konštatovať, že veľa našich žiakov ešte stále číta klasické knihy. Všetkým, ktorí sa do projektu zapojili, patrí veľká vďaka a dúfame, že sa nám podarí prebudiť aj v ostatných našich žiakoch zvedavosť a túžbu po poznaní, ktorá im bude užitočná po celý život.

            Mgr. Marianna Vavrová

        • Slávnostná akadémia na konci šk. roka 2023/24
          • Slávnostná akadémia na konci šk. roka 2023/24

          • Na slávnostnom ukončení školského roka boli ocenení všetci úspešní žiaci v olympiádach a súťažiach. Pani riaditeľka poďakovala všetkým učiteľom, zhodnotila celý školský rok a popriala žiakom pekné prázdniny. Počas podujatia prebiehal aj bohatý sprievodný program. Žiaci predviedli tanečné vystúpenia, ukážky mažoretiek a hru na rôzne hudobné nástroje. Nechýbali ani spevácke čísla, ktoré všetkých prítomných potešili. Najväčším vrcholom bolo vyhlásenie najlepšieho žiaka školy.

            Nezabudnite si pozrieť našu fotogalériu z tejto slávnostnej udalosti.

        • Jazyková kaviareň
          • Jazyková kaviareň

          • Dňa 26.6.2024 sa telocvičňa našej školy premenila na jazykovú kaviareň. Zišli sme sa v nej, aby sme si pripomenuli všetky medzinárodné projekty a aktivity, ktoré Pribinka tento školský rok uskutočnila.

            A ako to už v kaviarni býva zvykom, patrí sa aj trochu si oddýchnuť, občerstviť sa a vypočuť si milé slovo či hudbu. O  nápoje sa postarala Zelená škola, ktorým srdečne ďakujeme. Nápoje ponúkané v tejto kaviarni boli dochutené bylinkami, ktoré pestujú naši žiaci- zelenoškoláci. Prezentácie, si pre nás pripravili žiaci, ktorí sa tento školský rok zúčastnili zahraničných exkurzií, mobilít programu Erasmus+ či iných zahraničných projektov. Sprievodným slovom nás sprevádzali moderátorky programu Sofia Lukačková a Nina Valachová.

            Na úvod nás koordinátorka programu Erasmus+ a ostatných medzinárodných projektov v našej škole, p. učiteľka Gabriela Čásarová, privítala. Pocestovali sme v spomienkach Annemarie Rosinskej a Zinky Mikleovej do predvianočného Londýna.  Hneď na to sme sa už  zberali na druhú cestu a to na exkurziu do Viedne. Prostredníctvom prezentácie porozprávali svoje zážitky z Viedni Mia Treacy a Rebeka Radvaňová.

            Ku kaviarni neodmysliteľne patrí aj dobrá hudba. O tú sa postarali Jakub Pallya  a Sandra Pajerová, naši gitaristi. Súčasťou programu bola aj recitácia Natálie Kozmérovej a Lívie Kobesovej, ktoré úspešne reprezentovali našu školu na súťaži Jazykový kvet.

            V druhej polovici nášho programu žiaci predstavili projekt Erasmus +. Tento rok žiaci cestovali do Srbska a Severného Macedónska.  Privítali sme Danielu Mišutovú a Dáriusa Tonkoviča, ktorí porozprávali o svojich zážitkoch v Srbsku. Následne sme si vypočujli prezentáciu Saskie Fašánkovej a Hany Jakubcovej o Severnom Macedónsku.

            Na Pribinke ponúkame nielen odborné exkurzie v zahraničí a mobility cez program Erasmus+, ale aj iné medzinárodné projekty. Príkladom je aj projekt Kamarát na diaľku, ktorý realizujeme v našej škole už tretí rok. Ide o písanie si listov s partnerskými školami až za oceánom, v Amerike. Viac nám o tomto projekte porozprávali Ela a Enna Šabíkové, ktoré sa ho priamo zúčastnili.

            Minulý rok získal projekt eTwinning Národný certifikát kvality a zároveň Európsky certifikát kvality. Aj tento rok sa budeme uchádzať o tieto prestížne ocenenia s eTwinning projektom Zelená myseľ, ktorý nám prišli predstaviť Dominika Filová a Jakub Pallya.

            Náš program sa skončil. Veríme však, že cestovaniu nie je koniec a naši učitelia cudzích jazykov si pre nás už teraz pripravujú ďalšie zaujímavé projekty, medzinárodné partnerstvá a mobility, pri ktorých zažijeme zase niečo nezabudnuteľné, čo našich žiakov obohatí nielen po jazykovej stránke, ale aj osobnostne. Dúfame, že ich žiacke prezentácie zaujali a motivovali k ďalšiemu štúdiu cudzích jazykov.

            PhDr. Gabriela Čásarová, PhD.

        • Didaktické hry
          • Didaktické hry

          • Didaktické hry  pre 1. - 4. ročník zamerané na vedomosti o prírode, bezpečnom správaní, dopravnej výchove a prvej pomoci sa konali 21. a 24. júna 2024. Prvý deň žiaci absolvovali teoretickú prípravu, ktorú na druhý deň uplatňovali prakticky. Cieľom bolo oboznámiť žiakov s právnymi normami ochrany zdravia a prírody a naučiť ich poskytovať základnú prvú pomoc, chrániť prírodu i životné prostredie. Praktická časť prebiehala s pomocou vojakov z vojenskej jednotky z Topoľčian. Žiaci sa učili riešiť mimoriadne situácie, prekonávať prekážky, spolupracovať vo dvojiciach a poskytovať prvú pomoc. Všetkým sa táto forma výučby veľmi páčila a odniesli si množstvo cenných informácií.