• Zelenoškolské výzvy ku Dňu Zeme
          • Zelenoškolské výzvy ku Dňu Zeme

          • Výzva č.3

             

            Čistý jarný kilometer pre Zem

             

            Práve Deň Zeme (22.4.) je tým dňom, počas ktorého veľmi intenzívne rezonuje vo verejnosti  téma odpadov. A práve odpady, predchádzanie ich vzniku a správne triedenie, to sú tie činnosti, ktorými každý z nás môže svojou troškou prispieť k ochrane životného prostredia.

            Ak  máte chuť aj vy pomôcť prírode, zapojte sa do našej tretej výzvy ČISTÝ JARNÝ  KILOMETER PRE ZEM. Prejdite preto hoci už dnes svoj čistý jarný kilometer lesom/parkom, či len tak po sídlisku, a vyzbierajte všetky odpadky, ktoré po ceste nájdete. Spojíte tak dobré s užitočným. Nezabudnite zdokumentovať vaše úsilie. Fotky posielajte  do 27.4.2022  na adresu: zuzana.sisovska@pribinka.sk

            Naša Zem  sa vám odvďačí voňavou prírodou, čistým vzduchom a priezračnou vodou vo vodných tokoch. Ak sa zúčastní aspoň polovica z nás, spolu nezmeníme svet, no naše okolie URČITE!!!

        • Zelenoškolské výzvy ku Dňu Zeme
          • Zelenoškolské výzvy ku Dňu Zeme

          • Výzva č.2

            2 v 1

            1. Naše jesenné váženie odpadu v triedach nás inšpirovalo k matematickej výzve. My žiaci sme za jeden mesiac vyprodukovali 214 kg odpadu (komunálny, plast, papier). Plastového odpadu bolo 31,5 kg. Keďže plastový odpad v triedach tvoria najmä obaly z rôznych keksíkov, vašou úlohou je vypočítať, koľko horaliek museli zjesť všetci 413 žiaci školy za jeden mesiac, ak 4 obaly z horalky vážia 6g.             A koľko zjedol jeden žiak školy?  Koľko je to kilokalórií ?

            Úloha je určená žiakom 2. stupňa, ale myslíme si, že by ju zvládli aj šikovní štvrtáci. 

            Vaše riešenia odovzdajte, prosím, do 25.4.2022 do 13:30 h nášmu ekotímu zo 6.b triedy v zložení Saskia Fašánková, Hana Gajdošíková, Carmen Kúseková a Matúš Šútor.

             

            2. Teraz už viete, koľko odpadu vyprodukujeme v škole za jeden mesiac. Pravdupovediac, nie je sa veru čím chváliť.  Táto výzva bude naozaj náročná – prežite zajtra 22.4.2022 Deň Zeme ako super deň bez odpadu....!

            Naše tipy:

            Máte radi sladkosti? Tak  skúste kupované keksy nahradiť chutným domácim koláčom alebo sušienkami. Vymeňte cukríky a čokoládky za ovocie. Ak máte desiatový boxík, už nepotrebuje servítku či igelitové vrecko. Servítky sa dajú nahradiť voskovanými látkovými obrúskami a vreckami.

        • Zelenoškolské výzvy ku Dňu Zeme
          • Zelenoškolské výzvy ku Dňu Zeme

          • Výzva č.1

             

            Hurá do školy po svojich!

             

             

            Viete, ako sa volá strom, okolo ktorého chodíte denne do školy, alebo akú farbu majú kvietky, čo rastú popri ceste?

            Naša výzva nie je určená len pre našich žiakov, ale aj pre vás, milí rodičia. Oslavou Dňa Zeme môže byť aj cesta do školy pešo, na bicykli či na kolobežke. Podporte pohyb svojich detí a nechajte ich na ceste do školy a z nej kráčať po svojich, alebo iným ekologickým spôsobom šetrným k prírode a ich zdraviu.

            Nechajte od 20.4.2022 do 26.4.2022 auto doma a prejdite sa s nimi, budete milo prekvapení, aké skvelé podnety ponúka jarná príroda.

            Pre žiakov 1. stupňa, ktorí naozaj budú chodiť týždeň do školy po svojich (na bicykli, na kolobežke), prikladáme aj pozorovací pracovný list. Kto ho 27.4.2022 odovzdá buď pani učiteľke Šišovskej, alebo triednej pani učiteľke, získa malú odmenu. 

             

            Pracovný list si stiahneš tu:

            Hura_do_skoly_po_svojich.docx

            alebo

            tu: Hura_do_skoly_po_svojich.pdf

          • Zápis prvákov 2022

          • Milí rodičia, 

            ďakujeme za prejavenú dôveru zapísaním detí do našej školy.

            Prežili sme s Vami príjemné popoludnie.

            O prijatí do základnej školy rozhodne riaditeľka školy do 15.06.2022.

            Tešíme sa na budúcich prváčikov ❤️.

          • Druháci na divadelnom predstavení

          • Dňa 07.04.2022  sa žiaci druhého ročníka  zúčastnili divadelného predstavenia Dlhý, Široký a Bystrozraký v kultúrnom dome v Močenku.

            Po dlhom čase sme opäť mohli zažiť chvíle nadšenia a radosti zo spoločne stráveného času. Rozprávka bola o zábavnom a dobrodružnom putovaní troch nerozlučných priateľov, kde hlavnú úlohu hrala súdržnosť, vďaka ktorej je možné dosiahnuť úspech. 

            Po predstavení sa deti s veľkou radosťou odfotografovali s bábkohercami a bábkami z predstavenia. Odchádzali sme plní zážitkov a príjemných pocitov.

                                                                                                                                                      Mgr. Denisa Radobická

        • Jazykový kvet - krajské semifinále
          • Jazykový kvet - krajské semifinále

          •        Dňa 6.4.2022 sa uskutočnilo krajské semifinále recitačnej súťaže Jazykový kvet. Tradične sme sa tejto súťaže zúčastňovali prezenčne, už druhý rok však v online forme. Recitačná súťaž tohto charakteru je mimoriadne náročná pre všetkých zúčastnených, pretože žiaci recitujú texty nie v materinskom, ale v cudzom jazyku. Hodnotí sa nielen umelecká stránka prejavu, ale najmä jazyková, teda predovšetkým výslovnosť v cudzom jazyku. Môžeme konštatovať, že aj tento rok sa ukázalo množstvo talentov, medzi inými hlavne títo žiaci, ktorí postupujú do krajského finálového kola:

             

            anglický jazyk:

            1. kategória, poézia-próza – Lívia Kobesová (3.a)

            1.kategória, poézia-próza bilingválna sekcia – Armando Junior Benček (2.a)

            1.kategória, poézia-próza bilingválna sekcia – Ellie Treacy (2.a)

            2. kategória, poézia-próza bilingválna sekcia – Mia Treacy (6.a)

             

            nemecký jazyk:

            2. kategória, poézia-próza – Annemarie Rosinská (5.b)

             

            ruský jazyk:

            2. kategória, poézia-próza – Maxim Novosád (6.b)

             

            Postupujúcim žiakom gratulujeme a držíme palce v nasledujúcom kole. Pripravujúcim pedagógom ďakujeme za náročnú prácu pri príprave týchto talentovaných žiakov.

             

            PhDr. Gabriela Čásarová, PhD.

             

        • Voľné pracovné miesta na našej škole
          • Voľné pracovné miesta na našej škole

          • Pozícia:

            - učiteľ druhého stupňa základnej školy - aprobácia chémia   

            - učiteľ druhého stupňa základnej školy - aprobácia geografia  

            - učiteľ druhého stupňa základnej školy - aprobácia matematika  

            - učiteľ druhého stupňa základnej školy - technika 

            Ideálne kombinácia uvedených aprobácií.

             

            Požiadavky:

            Vzdelanie: podľa Zákona č. 138/2019 Z. z. o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch v znení neskorších predpisov a Vyhlášky MŠVVaŠ SR 1/2020 Z. z.

            Znalosť práce s PC: Windows, MS Office, Internet, ASC agenda

            Platové podmienky: určené v zmysle zákona č.138/2019 Z.z. o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov, zákona č.553/2003 Z.z. o odmeňovaní niektorých zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme a o zmene a doplnení niektorých zákonov.

            Požadované doklady:

            • žiadosť o prijatie do zamestnania,

            • profesijný životopis,

            • doklady o ukončenom vzdelaní,

            • súhlas so spracovaním osobných údajov,

            • v prípade úspešnosti vo VK/VP Výpis z registra trestov nie starší ako 3 mesiace.

             

            Žiadosť o prijatie do zamestnania spolu s požadovanými dokladmi môžete poslať na mailovú adresu školy: zspribinova@pribinka.sk alebo doručiť poštou na adresu školy: ZŠ, Pribinova 1, 953 01 Zlaté Moravce

            Vyhlasovateľ si vyhradzuje právo nezaradiť do výberu zamestnanca tých uchádzačov, ktorí nespĺňajú požadované podmienky. Vybraní uchádzači spĺňajúci predpoklady budú pozvaní na osobný pohovor.

             

             

          • Erasmus + Pribinkári v Rumunsku

          •  

            V týždni od 28. marca do 2. apríla 2022 sa naši žiaci Melany Kéryová (7.a), Dominika Filová (7.b), Henrieta Halúzová, Dávid Holub, Sofia Horniaková (8.a) a René Hitka (8.b) v sprievode vyučujúcich Ing. Miriam Bezuškovej a Mgr. Marianny Vavrovej zúčastnili mobility v rámci projektu Erasmus+ „Cross Into The Languages“.  Hostiteľom projektového stretnutia bola Nemecké teoretické lýceum Johanna Ettingera. Na mobilite sa zúčastnilo 22 študentov a 9 učiteľov z Grécka, Litvy, Slovenska a Turecka.

             

            Po oficiálnom otvorení stretnutia nasledovali prezentácie žiakov každej krajiny na tému jarných sviatkov. Popoludní sa konala prehliadka mesta Satu Mare. Študenti z Rumunska sprevádzali skupinky ostatných účastníkov, čím využili svoje anglické komunikačné zručnosti.

            Organizátori pre nás pripravili pestrú paletu workshopov, kde boli simulované nielen  aktivity z každodenného života, ale aj aktivity špecifické pre toto pôstne obdobie – maľovanie vajíčok pomocou rôznych techník, príprava tradičnej veľkonočnej syrovej hrudky, príprava koláčov, výroba dekoračných predmetov zo šúpolia, hrnčiarska dielňa, tvorivá korálková dielňa. Po návšteve Župného múzea sa žiaci oboznámili s históriou mesta a regiónu.

            Do viacjazyčného anglicko-rumunsko-turecko-slovensko-grécko-litovského slovníka pribudli nové slová a slovné spojenia. Dojmy účastníkov boli prezentované na digitálnej výstave fotografií. Žiaci ju vytvorili zo svojich fotografií, zachytávajúcich celotýždenné aktivity, a odprezentovali.

            Každá partnerská krajina zasadila na nádvorí strednej školy svoj vlastný „Erasmus Tree", Na záver stretnutia študenti predviedli v angličtine, nemčine, litovčine, turečtine, gréčtine, slovenčine a rumunčine hymnu Európskej únie, ktorú sa spoločne naučili počas celého týždňa.

            Ďalšie a zároveň posledné stretnutie tohto projektu sa uskutoční v máji v partnerskej škole Daily Junior High School of Petra v Grécku.

                                                                       Mgr. Marianna Vavrová, Ing. Miriam Bezušková

          • Okresné kolo Pytagoriády

          •          V dňoch 29. a 30. marca 2022 sa konalo okresné kolo Pytagoriády. Je to matematická súťaž určená pre žiakov 3. až 8. ročníka. Súťaž prebiehala aj tento školský rok online formou. Z našej školy sa jej zúčastnilo  27 žiakov. Z nich bolo 22 úspešných riešiteľov a dosiahli veľmi pekné výsledky. Svojimi vedomosťami a zručnosťam dokázali, že matematika je ich obľúbený predmet.

            Všetkým zúčastneným žiakom ďakujeme za ich odvahu, snahu a chuť súťažiť.

                                                                                                                                                       Mgr. Alena Merčiaková

             

            P3        8. – 10. miesto     Nikoleta Kramárová, Denis Laktiš  (3.b)

                               13. miesto     Natália Sklienková (3.b)

                               15. miesto      Natália Sitárová  (3.b)

                               16. miesto      Natália Rajtarová  (3.a)

            P4                 1. miesto      Jakub Martinka  (4.b)

                         3. – 5. miesto      Ivana Mravíková, Samuel Sečkár  (4.a)

                         7. – 8. miesto      Bystrík Tonkovič (4.a)

                               11. miesto      Mia Tesárska  (4.a)

                               12. miesto      Tamara Šustáková  (4.a)

            P6         1. – 3. miesto       Michal Kéry, Zuzana Szeredyová, Rastislav Szeredy (6.b)

                          4. – 5. miesto       Hana Jakubcová (6.b)

                                6. miesto       Saskia Fašánková (6.b)

                                8. miesto       Hana Gajdošíková  (6.b)

            P7               1. miesto       Diana Tonková  (7.a)

                                3.miesto        Dárius Tonkovič  (7.b)

            P8               2. miesto      Veronika Kováčová  (8.a)

                                 4.miesto       Henrieta Horváthová  (8.b)

                                 7. miesto      Simona Švecová  (8.b)

             

          • Okresné kolo súťaže Hviezdoslavov Kubín

          •  

            Dňa 1. apríla 2022 sa v priestoroch našej školy konalo okresné kolo súťaže Hviezdoslavov Kubín. Žiaci súťažili v prednese poézie a prózy v troch vekových kategóriách. Našu školu reprezentovali žiaci Sofia Herdová (2.a), Lívia Kobesová (3.a), Dorota Kobesová (5.b), Michal Vlha (5.b) a Veronika Horvátová (8.a).

             

            1. miesto vo svojej kategórii získali žiačky:

            Lívia Kobesová v prednese poézie, pripravila  Mgr. M. Sečkárová a

            Sofia Herdová v prednese prózy, pripravila Mgr. M. Košútová.

            Víťazky postupujú do krajského kola.

            Žiačka Veronika Horvátová získala vo svojej kategórii čestné uznanie za prednes poézie, pripravila Mgr. M. Hajková.

                        Všetkým ďakujeme za úspešnú reprezentáciu našej školy a Lívii a Sofii budeme držať palce v krajskom kole.

                                                                                                                     

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       Dagmar Gígelová

          • Oznam

          • Riaditeľstvo ZŠ, Pribinova 1, Zlaté Moravce oznamuje, že 9.b trieda bude z dôvodu epidemického výskytu 4.4. a 5.4. v karanténe. 

            9.b trieda bude mať zabezpečené dištančné vzdelávanie.

            Žiadame rodičov, aby sledovali zdravotný stav svojich detí.

            Ďakujeme za spoluprácu.

          • Riaditeľské voľno

          • Riaditeľstvo ZŠ,  Pribinova 1, Zlaté Moravce
            oznamuje, že dňa 6. apríla 2022 budú mať žiaci 5.- 8. ročníka riaditeľské voľno
            z organizačných dôvodov - Testovanie 9.
            Žiaci 9. ročníka pôjdu po ukončení testovania domov.
            
          • Hurá, hurá!!!

          • Máme veľkú radosť z našich staronových priestorov, z našej učebne cudzích jazykov a ITK učebne. Obe sa nachádzajú v novej budove základnej školy. Zmeny prebiehali postupne. Niečo sa stihlo ešte pred začiatkom aktuálneho školského roka, ostatné sme doladili až teraz. 

            Z učebne cudzích jazykov sme odstránili nepotrebné počítače, monitory a veľké nepraktické stoly. Pribudla tapeta na dverách, plagáty na stenách, no najväčšiu radosť máme z nových stolov a stoličiek. 

            Čo sa týka učebne informatiky, zakúpili sme 20 nových počítačov, pribudli aj stoly a pripravuje sa ešte parádne prekvapenie pre našich šikovných žiakov. 

            Ďakujeme vedeniu školy, že sa naozaj snaží urobiť všetko pre to, aby sme sa aj takýmto spôsobom cítili na Pribinke ako doma. 

             

            Mgr. Ivona Gáliková 

             

          • Okresné kolo súťaže Šaliansky Maťko J.C. Hronského

          • Dňa 24.3.2022 sa v priestoroch ZŠ, Mojmírova 2, Zlaté Moravce konalo okresné kolo v prednese slovenských povestí, na ktorom našu školu reprezentovali víťazi školského kola – Alexandra Sečkárová (3.b), Oliver Kabát (4.b) a Rastislav Szeredy (6.b).

            Alexandra Sečkárová vo svojej kategórii získala 1. miesto a postupuje do krajského kola.

            Všetkým ďakujeme za výbornú reprezentáciu školy a Alexandre v ďalšom priebehu súťaže držíme palce!