• Všetkovedko
          • Všetkovedko

          • Posledný novembrový deň tisíce detí na Slovensku bojovali o titul Všetkovedko.

            Do súboja o najmúdrejšieho medzi najbystrejšími sa zapojilo osem žiakov 2. ročníka a dvaja žiaci 3. ročníka. V druhej kategórii súťažilo celkovo 7845 detí a v tretej 6926 detí z celého Slovenska.

            Koncom januára sme sa dozvedeli, aký titul a darček si za svoj výkon zaslúžili súťažiaci z Pribinky. Najlepšie sa darilo druháčke Nelke Furkovej, ktorá získala krásne 3. miesto. Aj ostatní žiaci získali pekné ceny. Ich výsledky si môžete pozrieť v priloženom dokumente.

            Ďakujeme všetkým za reprezentáciu školy vo vedomostnej súťaži. 

                                                                                                                               Mgr. Andrea Pinterová

            Vsekovedko_vysledky_22_23.pdf​​​​​​​


            Vsetkovedko-rebricek-2-2022-23.pdf

            Vsetkovedko-rebricek-3-2022-23.pdf




        • Projekty o sopkách
          • Projekty o sopkách

          • Piataci našej školy si na hodinu geografie k téme SOPKY pripravili nádherné projekty a modely sopiek z rôznych materiálov.
            Pozrite si niektoré z nich na videu. Zároveň sme z nich vytvorili dočasnú výstavu v respíriu školy pre všetkých žiakov.

                                                                                                                              PaedDr. Lucia Hudecová

        • Slovensko, moja rodná vlasť
          • Slovensko, moja rodná vlasť

          •  

                 Určite mi mnohí dáte za pravdu, keď poviem, že vzťah k rodnej vlasti by sa mal pestovať od malička, a to nielen doma, ale aj v školách. Ale ako? Jedným z množstva spôsobov je prostredníctvom vedomostí. Skúsili sme si odpovedať na otázku:  Čo viem o svojej vlasti? A hlavne: Na čo som hrdý/hrdá? Tak toto bola úloha pre našich šiestakov, ktorí si v mesiaci december a január pripravili prezentáciu o Slovensku. A nie hocijakú. Veď sami zistíte prečo.

                  Metódou brainstormingu sme si na tabuľu napísali témy, ktoré by nás zaujímali. Na čo sme teda hrdí? Niekto spomenul hrady, niekto tradície, iný sa zmienil o krojoch. Všetky nápady sme si spísali. Potom sme hlasovaním vybrali len tie, ktoré sa nám zdali najdôležitejšie pre náš projekt o Slovensku. Prostredníctvom náhodného výberu si žiaci vylosovali iba jednu tému. Potom mohli so svojimi témami obchodovať. Kto nebol spokojný so svojou témou, mohol si ju s niekým  so spolužiakov vymeniť. Každý k svojej téme zistil čo najviac faktov. Keďže žijeme v digitálnej dobe, a potrebujeme rozvíjať aj počítačovú gramotnosť, žiaci vyhľadávali fakty na internete a spísali ich na počítači. Následne sme všetky práce spojili do jednej prezentácie.

                Keďže vo vyššie spomenutých triedach spolupracujeme s americkými školami v projekte Kamarát na diaľku, svoje prezentácie sme im poslali, aby spoznali našu vlasť- Slovensko. Na výmenu nám oni zase pošlú niečo o tej svojej. Už sa nevieme dočkať!

             

                                                                                                              PhDr. Gabriela Čásarová, PhD.

        • Výborné výsledky v Olympiáde NEJ
          • Výborné výsledky v Olympiáde NEJ

          • Sprechen Sie deutsch?

             

            Hovoríte po nemecky?  Žiaci našej školy áno. Potvrdili to aj na okresnom kole Olympiády v nemeckom jazyku dňa 18.1.2023, ktoré sa uskutočnilo v  Gymnáziu Janka Kráľa v Zlatých Moravciach.   V kategórii 1A sa umiestnila žiačka 6.b triedy Annemarie Rosinská na prvom mieste a žiak 7. a triedy Sebastián Frajka na druhom mieste. Z celkového počtu 100 bodov získala Annemarie 90. Obidvaja súťažiaci postupujú do krajského kola.

             

            Srdečne blahoželáme a držíme palce v ďalšom kole.

             

            Mgr. Katarína Škulová

        • 7. školský ples
          • 7. školský ples

          • Chceme sa poďakovať sponzorom, ktorí prispeli do tomboly 7. školského plesu.

            Ceny do tomboly venovali:

            A&M Art Dance Studio

            Aneko,

            p. Novota,

            Bella Donna Zlaté Moravce

            Best Foto p. Čepček

            Detské zábavné centrum Hopsáčik

            Digihry.sk

            Elien Elien a Elien aukcie

            Infinity shop

            Kameň Slovakia

            Lekáreň Iris

            Lekáreň  Tulip

            Pizzeria župan

            Roman Vajda Family Elektro

            Spodná bielizeň Havetta

            Svadobné centrum Luan

            Tinkine recepty

            VION Zlaté Moravce

            www.continental film.sk

            FC ViOn Zlaté Moravce- Vráble

            Korálky NANIVR COMP MEDIA - Viera Mrázová

            NEHNUTELNOSTI. SK

            pani Švecová

            pani Kašubová

            JUDr. Borčinová

        • Informačné popoludnie pre rodičov
          • Informačné popoludnie pre rodičov

          • Informačné popoludnie o prospechu a správaní žiakov za 1. polrok sa uskutoční 16.01. 2023 v jednotlivých triedach od 15.00 h  do 17.00 h.

            Účasť rodičov nutná!

        • Výmena mincí v rámci projektu Kamarát na diaľku
          • Výmena mincí v rámci projektu Kamarát na diaľku

          •      K znalosti cudzieho jazyka neodmysliteľne patrí aj oboznamovanie sa s kultúrou štátov, ktoré daným jazykom rozprávajú. Ku kultúre patrí množstvo vecí- okrem iného aj piesne či tance, jedlá, zvyky, tradície. Málokto ale vie, že k prejavom kultúry, konkrétne hmotnej, patria aj mince a bankovky. V rámci hodín anglického jazyka sme sa preto rozhodli oboznámiť aj s touto časťou kultúry anglicky hovoriacich krajín. Aké mince a bankovky používajú naši partneri, s ktorými spolupracujeme v rámci projektu Kamarát na diaľku v USA? Ako je známe, v USA sa používajú doláre. S jednou z našich partnerských škôl, Prairie View School vo Wisconsine, USA, sme si v decembri a v janurári vymenili vzorky mincí. Poslali sme si vzorky drobných mincí- v našom prípade to boli mince v hodnote desať, dvadsať a päťdesiat centov, jednoeurová minca a dvojeurová minca. Naši partneri nám poslali svoje americké centy a doláre v podobnej hodnote. Žiaci si mince poprezerali a zaujímali sa o ne. Mince budú k dispozícii aj na ďalších hodinách anglického jazyka pre iné triedy ako názorná učebná pomôcka.

                Ešte raz ďakujeme našim partnerom z projektu Kamarát na diaľku za zaujímavú výmenu a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu.

             

                                                                                                                                            PhDr. Gabriela Čásarová, PhD.

        •  Písanie denníkov v angličtine
          • Písanie denníkov v angličtine

          •   Na hodinách anglického jazyka sa v osnovách často stretávame s náročnou gramatikou. Príkladom je aj minulý jednoduchý čas. Napriek tomu, že má v názve jednoduchý, pre žiakov takým určite nie je. Veď uznajte, obsahuje množstvo nepravidelných slovies, ktoré treba vedieť naspamäť, nehovoriac o tom, že má úplne inú štruktúru ako prítomný čas. Vedomí si týchto faktov, chceli sme si to uľahčiť. Rozhodli sme sa, že si žiaci budú písať si denníky. Je všeobecne známy fakt, že vedenie denníkových záznamov prináša pisateľovi pocit uvoľnenia a relaxácie. Spájame tým teda príjemné s užitočným.

                Keď človek píše denník, spomína v ňom, čo sa stalo. Pisateľ denníka teda aktívne používa minulý čas. Napriek tomu, že pre našich šiestakov to bola dlhodobá a dobrovoľná úloha, žiaci sa jej zhostili  bravúrne. V priebehu mesiacov november, december a január (teda v čase, keď sme preberali minulý čas) žiaci písali o tom, čo zažili v škole, doma či inde. Písať si denník nie je až také jednoduché, ako sa môže na prvý pohľad zdať. Obzvlášť, ak píšete v cudzom jazyku. Žiaci boli nútení vyhľadávať si slová, ktorým nerozumeli a zapájať svoju fantáziu a tvorivosť. Svoje poznámky si vyzdobovali všakovakými obrázkami a nálepkami. Výsledkom boli zaujímavé záznamy z ich osobného života. Čo je však najdôležitejšie, aktívne si precvičovali jazyk zábavnou formou. Na záver nechýbal príjemný pocit z dobre odvedenej práce.

                  Mnohí žiaci priznávajú, že toto bolo prvýkrát, čo si písali denník a  veľmi ich tozaujalo. Ktovie, možno sme pár žiakov inšpirovali k tomu, aby si viedli denník aj v bežnom živote, nielen ako domácu úlohu. Veď mnohé slávne diela spisovateľov vznikli práve vedením denníkových záznamov a mnohé vynálezy či objavy tiež. A my ako učitelia veríme, že aj v tejto generácií žiakov sú budúci a nádejní vedci, učitelia či vynálezcovia.

             

                                                                                                          PhDr. Gabriela Čásarová, PhD.