• Zelený deň na Pribinke
          • Zelený deň na Pribinke

          • A je to tu opäť! 😉

            Po troch rokoch tvrdej práce okorenenej pandémiou sa nám podarilo obhájiť si vlajku Zelenej školy a získať medzinárodný certifikát Zelená škola. 🍀 🍀 🍀

            Znie to jednoducho, ale museli sme splniť prísne kritériá vo vybranej téme. Venovali sme sa odpadu. Cieľom bolo znížiť jeho produkciu o 5%, no na konci obdobia to bolo vďaka usilovnej práci a vysokému nasadeniu takmer trojnásobne vyššie číslo, teda 14,5 %. Zásluhu na tomto výbornom výsledku máme my všetci, či žiaci, rodičia, učitelia, vedenie školy, ale i nepedagogickí zamestnanci Pribinky.

            Zeleným dňom sme si pripomenuli, že vlajku Zelenej školy nie je ľahké získať, preto môžeme byť na ňu právom hrdí. Celým programom nás sprevádzali žiaci z kolégia Zelenej školy na čele so Saskiou Fašánkovou. Keďže certifikácie sa nemohla zúčastniť celá škola, zostrihali sme ju a pustili všetkým. 👍

            Tiež sme si predstavili logo našej Zelenej školy, za ktoré sa hlasovalo cez EduPage. Spievali sme a tancovali na našu zelenoškolskú hymnu Pribinky, ktorej slová napísala naša bývalá žiačka Ema Šišovská a naspievala ju Carmen Kúseková zo 7.b triedy.

            V druhej polovici programu sme si pre žiakov pripravili zaujímavé edukačné úlohy. Prvé tri ročníky nám ukázali, ako vedia perfektne separovať odpad. Štvrtý až šiesty ročník si lámal hlavu nad všakovakými elektrospotrebičmi, kde bola dôležitá tímová spolupráca. A tri najvyššie ročníky hrali eko bingo, čím sa mohli navzájom aj lepšie spoznať.

             Zelený deň sa vydaril na jednotku a bol skutočne zelený, keďže učitelia i žiaci podporili túto myšlienku a prišli oblečení v zelenom, za čo im ďakujeme. Vieme, že keď dokážeme naďalej takto spolupracovať a podporovať sa, o dva roky budeme sláviť tento úspech znova, pretože Zelená škola sme MY všetci.

             

            PaedDr. Lucia Hudecová, koordinátorka Zelenej školy

             

        • Oznam pre žiakov deviateho ročníka
          • Oznam pre žiakov deviateho ročníka

          • Vážení rodičia, milí deviataci,

            aktualizovali sme pre vás modul výchovný a kariérový poradca, kde v
            sekcii organizačné pokyny k prijímacím pohovorom na SŠ, nájdete
            termíny konania prijímacích skúšok, profilové predmety na prijímacie
            skúšky, zoznam učebných a študijných odborov, v ktorých sa vyžaduje
            zdravotná spôsobilosť a tlačivo potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti
            žiaka študovať príslušný odbor vzdelávania pre školský rok 2023/2024.

            V prípade akýchkoľvek otázok ma neváhajte kontaktovať.

            Mgr. Katarína Škulová

          • OZNAM

          • Vážení rodičia,

            dávame do pozornosti, že od 24.10.2022 bude ZŠ a ŠKD v bežnej prevádzke.

          • Viac lásky, menej plastov

          • Zapojte sa tento rok do DUŠIČKOVEJ VÝZVY. 

            Skúste tento rok namiesto kupovaných plastových vencov a dekorácií vyrobiť vlastné venčeky, ikebany či košíky, ktoré budú vyrobené z rozložiteľného materiálu. Kupované dekorácie  obsahujú veľa komponentov, ktoré nie sú, prípadne sú len ťažko separovateľné a recyklovateľné. Po skončení sviatkov sú vyhodené do komunálneho odpadu a odvezené na skládku.

            Spomínať na našich blízkych však môžeme aj tak, že vyrobíme vlastnú dekoráciu, ktorá sa môže neskôr aj skompostovať. Stačí použiť prírodný materiál.  Inšpirovať sa môžete našimi štvrtákmi, ktorí výrobu takýchto
            venčekov zvládli aj v škole. 

            Pri výrobe dekorácií nepoužívajte -  tavné pištole, lepidlá, aranžovaciu hmotu, polystyrén, plastové komponenty, drôt, viac druhov materiálov, ai.

            Vhodné materiály - jutový špagát, prútie, konáre, šišky, gaštany a iné semená, prípadne
            plody, trávy, listy, živé kvety, mach, ai.

            Internet je plný inšpirácií. Tešíme sa na vaše krásne dekorácie.

            Školský parlament a zelenoškoláci :)

          • Organizácia a prevádzka ŠKD a odchodu žiakov 1.- 4. ročníkov od 24.10. 2022

          • Príchod do školy:

            Príchod žiakov do  ŠKD je možný od 6:45 h do hlavnej budovy. Tam si ich prevezmú vychovávateľky.

            Žiaci, ktorí nenavštevujú ŠKD, čakajú vo vestibule hlavnej budovy do 7:45 h (aj žiaci z vedľajšej budovy). Vchod do vedľajšej (novej) budovy je otvorený  od 7:45 h.

             

            Odchod zo školy:

             1.  Ak deti nenavštevujú  ŠKD

            -  zákonný zástupca si môže prevziať svoje dieťa po vyučovaní (po obede) pred vchodom do hlavnej budovy.

            2 .Ak deti navštevujú  ŠKD   

            - aby  sa nenarušovala plánovaná výchovná činnosť,   žiaka odvádza vychovávateľka rodičovi pred budovu školy v určených časoch: o 13.00 h, 13.30 h, 14.00 h,14.30 h, 15.00 h, 15.30 h, 16.00 h, 16.30 h, 17.00 h.

            Deti musia mať napísané v slovníčkoch čas vyzdvihnutia, ak je iný ako je uvedené  v zápisnom lístku. Vychovávateľky deti rodičom odovzdajú v uvedenom čase. Individuálna dohoda s vychovávateľkou  vo výnimočných situáciach je možná.

            Zároveň žiadame rodičov, aby neposielali zmeny odchodov detí vychovávateľkám do Edupage. Z organizačných dôvodov nie je možné na tieto správy počas činnosti v ŠKD reagovať.

            Ďakujeme za pochopenie a spoluprácu.

          • OZNAM

          • Vážení rodičia,

            z dôvodu pretrvávajúcej nepriaznivej epidemiologickej situácie a zvýšenej chorobnosti u žiakov a zamestnancov školy bude skrátené vyučovanie  do 21.10.2022 (piatok).

            1. - 4. ročník  -  4 Vh

            5. - 9. ročník - 5 Vh

            ŠKD po vyučovaní bude zrušená.

            Ranná ŠKD a obedy pre žiakov budú zabezpečené.

            Ďakujeme za pochopenie.

          • OZNAM

          • Vážení rodičia,

            na základe odporúčania RÚVZ so sídlom v Nitre z dôvodu nepriaznivej epidemiologickej situácie a zvýšenej chorobnosti u žiakov a zamestnancov školy bude skrátené vyučovanie od 17.10.2022 do 19.10.2022 (pondelok, utorok, streda).

            1. - 4. ročník  -  4 Vh

            5. - 9. ročník - 5 Vh

            ŠKD po vyučovaní bude zrušená.

            Ranná ŠKD a obedy pre žiakov budú zabezpečené.

            Ďakujeme za pochopenie.

             

             

            Odporúčanie RÚVZ v Nitre

             Vzhľadom na zvýšený výskyt akútnych respiračných ochorení (chrípky, chrípke podobných ochorení, ochorení COVID-19) u žiakov a zamestnancov Základnej školy Pribinova 1, Zlaté Moravce odporúča RÚVZ v Nitre prijatie proti-epidemických opatrení v organizácii výchovno-vzdelávacieho procesu, ktorými sú skrátenie vyučovania a zrušenie všetkých mimoškolských a záujmových aktivít, vrátane krátkodobého prerušenia popoludňajšej prevádzky školského klubu detí. Uvedené opatrenie bolo potrebné v záujme potreby prerušenia epidemického procesu šírenia nákazy v uvedenom zariadení pre deti a mládež, na predchádzanie ďalším ochoreniam a na predchádzanie možným komplikáciám u chorých, ďalej z dôvodu potreby zabezpečenia proti-epidemických opatrení – u všetkých osôb, ktoré prišli do úzkeho kontaktu s chorými na akútne respiračné ochorenia, vrátane chrípky, chrípke  podobných ochorení a ochorení COVID-19. Prevádzkovateľ zariadenia pre deti a mládež je ďalej povinný zabezpečiť poučenie všetkých osôb, vrátane zákonných zástupcov detí a zamestnancov školy, že počas prerušenia prevádzky sú zákonní zástupcovia detí a zamestnanci uvedeného zariadenia pre deti a mládež povinní sledovať zdravotný stav detí a v prípade náhleho nástupu ktoréhokoľvek z príznakov uvedených ochorení bez meškania telefonicky kontaktovať ošetrujúceho lekára.

          • Festival TEKVÍC

          • Školský parlament (ŠP) zorganizoval Festival TEKVÍC spojený so súťažou o NAJ TEKVIČIAKA.  Ako to dopadlo?

            Žiacke výtvory boli naozaj krásne, originálne a inšpirujúce. Ďakujeme aj rodičom za spoluprácu.

            Vyhodnotenie mali v rukách žiaci zo ŠP a vyberali tie NAJ NAJ NAJ.  Ocenili 10 TOP tekvičiakov, ktorí získali najviac hlasov. Nezabudlo sa ani na ocenenia od vedenia školy a  ocenenie triedy s najväčšou účasťou v súťaži.

            Keďže každý jeden výtvor si vyžadoval čas, tvorivosť i námahu, ŠP sa rozhodol darovať každému jednému žiakovi, ktorý sa zapojil, aspoň maličkosť.

            Sme radi, že ste sa do už tradičnej súťaže zapojili aj v tomto školskom roku.

            Ďakujeme všetkým členom ŠP za celkovú iniciatívu pri organizácii.

            Váš ŠP

             

          • Školský ples

          • Milí rodičia,
            s radosťou Vám oznamujeme, že po dvojročnej prestávke sa bude opäť konať školský ples v hoteli Vion dňa 27.1. 2023. Srdečne pozývame všetkých rodičov a priateľov školy. Zároveň Vás prosíme, ak máte možnosť akýmkoľvek spôsobom prispieť sponzorským darom do tomboly, budeme Vám vďační, ak tak urobíte.


            Kontaktné osoby:

            PhDr. Gabriela Čásarová, PhD. (0908629981)
            Mgr. Katarína Škulová (0911153494)

          • Piataci v Atlantise

          •  

            V posledný septembrový deň absolvovali  žiaci piateho ročníka exkurziu do vedecko- zábavného centra Atlantis v Leviciach. Napriek upršanému počasiu boli tváre detí plné radosti a očakávania.

            Po príchode do centra sa nás ujal personál a poznávanie mohlo začať. Žiaci sa v prvej časti mohli zábavnou formou zoznámiť s princípmi fyziky. Následne sme sa presunuli k hlavnému programu s názvom Titanic a osudová plavba. Video s komentárom žiakov zaujalo, no najzáživnejšie bolo vyskúšať si evakuáciu na záchranný čln za zvuku sirény. Ďalej na nás čakalo náučné oddelenie rozvíjajúce fyzikálne poznatky i logické myslenie. Napokon sme sa presunuli do bublinového oddelenia, ktoré prinieslo žiakom veľa zábavy.

                                               

             PaedDr. Lucia Hudecová