• Záujem o Ag samotesty Covid 19 pre školský rok 2022/2023

          • Vážení rodičia,

            zistujeme záujem o Ag samotesty COVID 19 pre budúci školský rok 2022/2023. 

            Pripájame link, cez ktorý možete v hlasovaní vyjadriť svoj záujem  ( mám zájem / nemám záujem ).

            Urobte tak najneskôr do 2.6. 2022 do 12.00 hod. Po tomto termíne už prihlásenie nebude možné. 

             

            https://pribinka.edupage.org/signin/?eqa=andpZD1qdzBhNDU4ODYxJmFjdGlvbmlkPTMwJmNtZD1TaWduaW5BY3Rpb25SZXN1bHRz

             

          • Veľká ekopátračka na Pribinke

          •  

             Mobilné telefóny, tablety, počítače, ale aj tlačiarne, chladničky či iné elektrospotrebiče nám uľahčujú život, umožňujú spojenie s okolím a zabezpečujú zábavu pre celú rodinu. Život bez nich si už ani nedokážeme predstaviť.

             Masívna produkcia elektrospotrebičov, znížená cena predaja, pocit prestíže a náš súčasný spôsob života neustále zvyšujú dopyt po novom tovare, na čo dopláca životné prostredie.

             Ekotím na Pribinke si preto pripravil pre mladších žiakov akciu s názvom Veľká ekopátračka, vďaka ktorej sa dozvedeli veľa zaujímavostí o elektrospotrebičoch, čo s použitými batériami, ako správne separovať. Odvážnejší nakukli aj do tajov opravárov elektroniky.

             Aktivity boli realizované v rámci projektu Elektroodpad – dopad 4 v spolupráci s CEEV Živica. Viac informácii nájdete na : www.elektroodpad.zivica.sk

                                                      Mgr. Zuzana Šišovská 

             

          • Plavecký výcvik sme úspešne zvládli

          • Hlavný dôraz sa kládol na individuálny prístup, zohľadňujúc fyzickú zdatnosť, návyky na pohyb vo vodnom prostredí a na individuálne požiadavky dieťaťa. Žiaci boli disciplinovaní, snaživí a každý urobil veľa práce. Naučili sa plávať tromi plaveckými spôsobmi – kraulom, prsiami a znakom. Zabavili sa pri lovení pomôcok z vody, ale i pri skokoch do vody. Otužovaním budovali svoju imunitu. Na záver preplávali celú dĺžku 25 m, každým plaveckým spôsobom. Pre nás ako pedagógov, ktorí sme deti sprevádzali celým plaveckým kurzom a videli ich počiatočné plavecké skúsenosti, bol práve záver radostným prekvapením. Z celkového počtu 28 žiakov len traja žiaci preplávali 25 m s plaveckou pomôckou. Majiteľ plaveckej školy ocenil ich plaveckú zdatnosť, vyzdvihol individuálne výborných plavcov a odovzdal každému mokrý diplom. Absolventi zdokonaľovacieho plaveckého výcviku vstúpili do sveta plávania.

            Všetkým srdečne blahoželáme. 

            PaedDr. Monika Páleník

          • Oznam

          • Od 20. mája 2022 do 27. mája 2022 (do 12.00 hod.)  je potrebné sa prihlásiť:

             

            - žiaci od 1.- 8. ročníka na náboženskú alebo etickú výchovu

             

            - žiaci 2. ročníka na povinný cudzí jazyk : nemecký jazyk alebo anglický jazyk

             

            - žiaci 6. ročníka na druhý cudzí jazyk : nemecký jazyk alebo ruský jazyk

          • Erasmus+ Pribinkári v Grécku

          • V týždni od 7. mája do 14. mája 2022 sa naši siedmi žiaci ôsmeho ročníka v sprievode troch vyučujúcich zúčastnili mobility v rámci projektu Erasmus+  Cross Into The Languages.  Hostiteľom projektového stretnutia bola Daily Junior High School of Petra na ostrove Lesbos v Grécku.

                        Úlohou žiakov v rámci tejto mobility bolo odprezentovať mesto, z ktorého pochádzajú. Prezentácie sa uskutočnili hneď v prvý deň po srdečnom privítaní v škole. Odtiaľ sme sa presunuli do Edem Bey Farm. Išlo vlastne o mini ZOO. Navštívili sme aj múzeum na výrobu olivového oleja. Absolvovali sme prehliadku mesta Petra, v ktorom sa nachádzal náš hotel a partnerská škola. Deň sme ukončili príjemnou spoločnou večerou v reštaurácii na brehu mora. Na druhý deň sme vyrazili na celodenný program do hlavného mesta Mitilini. V ďalšie dni sme opakovane navštívili školu a absolvovali v nej edukačné a športové aktivity. Mali sme príležitosť pozrieť si kláštor s neopakovateľnou tajomnou atmosférou, ktorou nám učaroval. Zažili sme aj imitáciu zemetrasenia z rôznych krajín. Štvrtkové ráno sme začali cestou do výrobne olivového oleja.  Následne sme pokračovali v našom bádaní vo výrobni medu. Koniec prehliadky sme strávili ochutnávaním tohto vynikajúceho produktu. Naše doobedie sme ukončili návštevou lokálneho hrnčiarstva. V piatok sme navštívili mesto Molyvos (grécky Methymna), ktoré sa nachádza na severnom výbežku ostrova Lesbos v Egejskom mori. Tento hrad je nad historickým centrom mesta. Je to mohutný byzantský hrad, ktorý bol postavený na pozostatkoch starovekého opevnenia na vrcholku kopca. Súčasná podoba hradu je prevažne výsledkom osmanských úprav po roku 1462. Dnes je spoločne s prístavom jedným z najvyhľadávanejších miest ostrova. Na hrade sa v lete konajú koncerty a z jeho hradieb je krásny výhľad do širokého okolia. Po zotmení je celý hrad vysvietený. Celé historické centrum mesta Molyvos aj s hradom je zapísané v zozname UNESCO. Po prehliadke hradu sme išli na obed, kde bol pekný výhľad na more a okolie.  Povestným zlatým klincom večera bola rozlúčková večera spojená so zábavou. Gréci nás učili tancovať ich tradičný grécky tanec.

            Veríme, že okrem nezabudnuteľných zážitkov a nových kamarátstiev sme získali skúsenosti z gréckej kultúry, ich pohostinnosti a srdečnosti. Zároveň konštatujeme, že keďže toto bola posledná mobilita v rámci projektu Cross Into The Languages, využili sme ju naplno, tak ako sa len dalo – komunikáciou v cudzích jazykoch a získavaním nových skúseností. Veríme, že aj v budúcnosti nás čakajú podobné projekty, pri ktorých môžu žiaci využiť všetky komunikačné zručnosti v cudzích jazykoch, ktoré získavajú pri ich štúdiu. Touto cestou by sme chceli poďakovať koordinátorke projektu Mgr. Zuzane Čižmárikovej, ktorá ho celú dobu zastrešovala. V neposlednom rade naša vďaka patrí všetkým vyučujúcim cudzích jazykov, ich zanietenej práci s mladými ľuďmi, bez ktorej by tieto mobility nebolo možné uskutočniť.

                                                                                                                                PhDr. Gabriela Čásarová, PhD.

          • 2.-4.deň plaveckého výcviku

          • Žiaci sa oboznámili s plaveckým štýlom KRAUL, ZNAK a PRSIA. Skákaním do vody eliminovali počiatočný strach, zvládali plavecké návyky, dýchanie do vody, splývanie na bruchu a chrbte, kraulové, znakové a prsiarske nohy.Inštruktori obmieňali plavecké činnosti a boli osobným príkladom. Natočili sme aj niekoľko inštruktážnych videí profesionálnych plavcov. Žiaci sa snažili vlastným výkonom kopírovať plavecké schopnosti inštruktorov. Na záver si vyskúšali každým plaveckým štýlom preplávať 50 m a pripraviť sa na zajtrajšie vyhodnotenie plaveckých schopností. Každé ráno začínajú s radosťou a s odhodlanim. 

            PaedDr.Monika Páleník

          • Súťaž v hláskovaní v anglickom jazyku Spelling Bee

          • Hláskovanie v anglickom jazyku je veľmi obľúbené v zahraničí, najmä v anglofónnych krajinách. Keďže šikovných detí v anglickom jazyku je u nás viac než dosť, rozhodli sme sa zasúťažiť si v hláskovaní.

            Súťaž Spelling Bee sa konala vo štvrtom ročníku v stredu 11. mája 2022. Stopercentnú úspešnosť a bezchybnosť v hláskovaní nám predviedla Danielka Hercegová, ktorá získala prvé miesto. Na druhom mieste sa umiestnila Simonka Matejová a tretie miesto si vyhláskoval Bystrík Tonkovič. Všetci žiaci boli zo 4. a triedy.  Do súťaže sa spolu zapojilo 12 štvrtákov.

            V piatok 13. mája sa hláskovalo v piatom ročníku. Záujem o hláskovanie bol veľký, súťažilo 16 piatakov. Tretie miesto si vyhláskovala Nelka Malacká-Bakayová, druhé miesto patrilo Nikolke Končalovej a Annemarie Rosinskej. Plný počet bodov mali Paťko Eliaš, Filipko Jakab a Dorotka Kobesová. Títo naši úspešní žiaci sú z 5. b triedy.

            Ďakujem všetkým, ktorí sa do súťaže zapojili. Ste šikovní a sme na vás hrdí. 😊

             

                                                                                                                                               Mgr. Ivona Gáliková 

          • Krajské kolo súťaže Šaliansky Maťko J.C. Hronského

          • O ďalší úspech Pribinky v umeleckých súťažiach sa dňa 16.5.2022 postarala tretiačka Alexandra Sečkárová.

            Tá sa v tento deň zúčastnila krajského kola súťaže v prednese slovenskej povesti Šaliansky Maťko J. C. Hronského, ktoré sa konalo v priestoroch Piaristického gymnázia sv. Jozefa Kalazanského v Nitre. V konkurencii siedmich víťazov okresných kôl Nitrianskeho kraja získala krásne 2. miesto v I. kategórii.

            Saške srdečne blahoželáme!

                        Mgr. Mariana Sečkárová

          • 1. deň plaveckého výcviku

          • Žiaci 6. a 7. ročníka začali s intenzívnou výučbou plávania pod vedením plaveckej školy AQUASPORT Levice a jej akreditovaných inštruktorov- majiteľ plaveckej školy Mgr. Tibor Lacko, Matej Grman (majster Slovenka 100 m a 200m PRSIA), Šimon Suchánsky (juniorský reprezentant Slovenska a niekoľkonásobný majster Slovenska v plaveckom štýle ZNAK a MOTÝLIK ). Rozdelením do troch skupín, ktoré sa uskutočnilo na základe plaveckých schopností, pokračovali s inštruktormi v zlepšovaní techniky plávania a snažili sa odstrániť zlé návyky. Neplavci statočne zvládli prvé plavecké skúsenosti.

                                                                                                                                                         PaedDr. Monika Páleník

             

        • Riaditeľské voľno
          • Riaditeľské voľno

          • Riaditeľstvo ZŠ, Pribinova 1, Zlaté Moravce oznamuje, že dňa 18. mája 2022 budú mať žiaci 6.- 9. ročníka riaditeľské voľno z organizačných dôvodov - Testovanie 5.

            Žiaci 5. ročníka pôjdu po ukončení testovania domov.

          • Participatívne rozpočty

          • Dnes, vo štvrtok (12.05.), Vám predstavujeme nápady našich šikovných deviatakov:

            9.a trieda zabojuje o Vaše hlasy nákupom stolného air hokeja

            a

             9.b trieda by investovala do kúpy reproduktorov do každej triedy.

            Všetky podrobnosti spolu s rozpočtom sa dozviete z krátkych videí 

          • Participatívne rozpočty

          • Po krátkom prerušení kampane sa opäť hlásime s ďalšími nápadmi. Dnes sa krátkymi videami predstavia žiaci ôsmeho ročníka:
            8.a prichádza s nápadom zakúpiť profesionálny stolný futbal LEEDS
            8.b navrhuje zakúpiť zrkadlá do každej triedy
            Viac informácií spolu s rozpočtami nájdete vo videách!

          • Super pohár

          • Dňa 06.05.2022 sa naši žiaci zúčastnili okresného kola SUPER POHÁRA vo florbale starších žiakov. Súťaž sa konala v ZŠ Štefana Moysesa v Tesárskych Mlyňanoch. Chlapci sa umiestnili na peknom 3. mieste. Ukázali športové srdce a silnú túžbu po víťazstve. Okresného kola a kvalifikačnej súťaže sa zúčastnili: Jaroslav Bánsky, Andrej Beliansky, Marek Ďurček, Filip Filipčík, Gregor Gutman, Jakub Kocian, Roman Mrázik, Šimon Poliak. Chlapcom patrí vďaka za reprezentáciu školy a veľké odhodlanie zvíťaziť. ĎAKUJEME.

                                                                                                                                                         PaedDr. Monika Páleník

          • Pozdrav ku Dňu matiek ♥️

          • Druháci posielajú zo školského klubu  ♥️-čkový pozdrav mamičkám.

            Krásny sviatočný deň prajeme.

                                                                                             Jana Novosadová

          • HVIEZDOSLAVOV KUBÍN

          • Dňa 3. mája 2022 sa dve naše žiačky Sofia Herdová z 2.a 
            a Lívia Kobesová z 3.a zúčastnili 
            krajského kola súťaže Hviezdoslavov Kubín v Nových Zámkoch. 
            Dievčatá sa s veľkou konkurenciou popasovali bez trémy a hrdinsky. 
            Sofia Herdová získala 2.miesto  s postupom do celoslovenského kola 
            v Dolnom Kubíne. 
            Srdečne blahoželáme.
                                       Mgr. Marta Košútová
          • Okresné kolo futbalu žiakov a žiačok 1. stupňa základných škôl

          • McDonald’s Cup 2021/2022

                Dňa 29.4.2022 sa na ihrisku ZŠ, Mojmírova 2, Zlaté Moravce odohralo semifinále okresného kola v mini futbale žiakov a žiačok 1. stupňa ZŠ. Zúčastnilo sa ho 11 škôl rozdelených do troch skupín. Žiaci Pribinky s prehľadom zvíťazili  vo svojej skupine a spolu s ďalšími tromi postupujúcimi sa kvalifikovali do finále okresného kola, ktoré sa konalo dňa 3.5.2022 v ZŠ, Sľažany 122.

            „Pribinkári“, ktorých pedagogógovia školy vedú k športu nielen počas vyučovania, ale podporujú ich v športových aktivitách aj v mimovyučovacom čase, nesklamali ani v neľahkej konkurencii finále a bez prehry vyhrali okresné kolo. Vydobyli si tak postup do krajského kola.

            Malým športovcom blahoželáme  a držíme palce aj v ďalšom kole súťaže!

             

                                                           Mgr. Mariana Sečkárová