• Úspech Pribinky na Geografickej olympiáde

          •  

            Dňa 31.3.2023 sa v ZŠ Mojmírova ulica Zlaté Moravce uskutočnil 51. ročník okresného kola Geografickej olympiády žiakov ZŠ. Dvaja boli úspešnými riešiteľmi – Alexander Mechenski a Rastislav Szeredy zo 7.b. Diana Tonková z 8.a triedy získala druhé miesto a postúpila do krajského kola. Všetkým žiakom ďakujeme za vzornú reprezentáciu našej školy a k dosiahnutým výsledkom srdečne blahoželáme.

            PaedDr. Lucia Hudecová

        • Oznam
          • Oznam

          • Dňa 19.4.2023 bude z organizačných dôvodov skrátené vyučovanie do 13,00 hod.

            ŠKD bude fungovať bez zmeny prevádzky.

             

               Ďakujeme za pochopenie.

        • Okresné kolo matematickej olympiády
          • Okresné kolo matematickej olympiády

          •  

            Dňa 12.4.2023 sa konalo okresné kolo matematickej olympiády, v ktorom našu školu reprezentovalo 9 žiakov šiesteho, siedmeho a ôsmeho ročníka.

            V kategórii Z7 sa úspešnými riešiteľmi tohto kola olympiády stali Michal Kéry a Rastislav Szeredy.

            V kategórii Z8 boli úspešnými riešiteľmi Dárius Tonkovič a Ivana Zhorelová.

            Všetkým riešiteľom ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy!

             

                                                                                 Mgr. Alena Merčiaková, PaedDr. Sylvia Halgašová

        • Jazykový kvet – krajské semifinále
          • Jazykový kvet – krajské semifinále

          • Dňa 3.4. 2023 sa  žiaci Pribinky zúčastnili recitačnej súťaže v cudzích jazykoch s názvom Jazykový kvet v krajskom semifinále v Nitre. Tradične sme sa tejto súťaže zúčastňovali prezenčne, od predminulého roka v online forme. Recitačná súťaž tohto charakteru je mimoriadne náročná pre všetkých zúčastnených, pretože žiaci recitujú nie v materinskom, ale v cudzom jazyku. Hodnotí sa nielen umelecká stránka prejavu, ale najmä jazyková, teda predovšetkým výslovnosť v cudzom jazyku. Môžeme konštatovať, že aj tento rok sa ukázalo množstvo talentov, medzi inými hlavne títo žiaci, ktorí postupujú do krajského finálového kola:

             

            sekcia anglický jazyk:

            1.kategória, poézia-próza Linda Vicanová, 4.B

            1.kategória, poézia-próza bilingválna sekcia - Armando Junior Benček, 3.A

            1.kategória, poézia-próza bilingválna sekcia - Ellie Treacy, 3.A

            2. kategória, poézia-próza bilingválna sekcia - Mia Treacy, 7.A

            Postupujúcim žiakom gratulujeme a držíme palce v nasledujúcom kole. Pripravujúcim pedagógom ďakujeme za náročnú prácu pri príprave týchto talentovaných žiakov.

             

            PhDr. Gabriela Čásarová, PhD.

        • Piataci záchranári
          • Piataci záchranári

          • Návšteva lekára sa u väčšiny z nás spája s nepríjemnými pocitmi. Ale že to nemusí tak byť vždy,nás radi presvedčili žiaci 5. b. Na hodine angličtiny sme sa zahrali na lekárov- záchranárov a pacientov. Práve sme sa učili frázy typu: Bolí ma ruka, chrbát, noha a pod. Rozhodli sme sa zahrať na reálny život, ku ktorému choroby a návšteva lekára, bohužiaľ, patria. Všetky potrebné rekvizity sme si doniesli- lekársky plášť, obväzy a iný zdravotnícky materiál. Mohli sme začať. Deti sa do svojich rolí vžili, konverzácia im išli jedna radosť. Dúfame, že nikdy nebudú musieť zažiť také typy zranení, ktoré predstierali, a ak aj áno, už budú vedieť poprosiť o pomoc a prijať ju. A to dokonca v angličtine!

                                                                                                                              PhDr. Gabriela Čásarová, PhD.

        • Ocenenia ku Dňu učiteľov
          • Ocenenia ku Dňu učiteľov

          • S prvými jarnými kvetmi si už tradične 28. marca pripomíname odkaz velikána pedagogiky Jána Amosa Komenského. Po stáročia sa vraciame k jeho myšlienkam a vzdávame hold jednému z najušľachtilejších povolaní – povolaniu učiteľ.

            Pri príležitosti Dňa učiteľov sa v Mestskom kultúrnom stredisku v Zlatých Moravciach konalo dňa 28. 03. 2023 slávnostné oceňovanie pedagogických i nepedagogických zamestnancov na základe návrhov jednotlivých materských i základných škôl. Ocenených  zamestnancov bolo 13. Tí si nielen vypočuli slová úcty a vďaky v príhovore viceprimátora mesta Ing. Mareka Holuba, ale si aj prevzali ďakovný list a knihu, ako spomienku na tento slávnostný deň.

            Medzi ocenenými pedagogickými zamestnancami boli aj dve pani učiteľky z Pribinky – Mgr. Katarína ŠkulováPaedDr. Katarína Šustáková.

            Učiteľská profesia v sebe zahŕňa povinnosť, potrebu a chcenie odovzdávať novej generácii nazbierané poznanie a životné skúsenosti.

            Dobrý učiteľ je múdry, spravodlivý, tvorivý, čestný, pracovitý, obetavý, priateľský a tolerantný. Načúva žiakom, chápe ich a pomáha im. Rozvíja u žiakov sociálne cítenie a komunikačné kompetencie. Podieľa sa na kultivovaní osobnosti žiaka, spolupracuje s rodinou, buduje kladné medziľudské vzťahy a kooperuje pri riešení problémov. Dobrý pedagóg je nielen učiteľom, ale zároveň aj psychológom, lekárom, diagnostikom, druhým „rodičom“ i priateľom s láskavým srdcom zanieteným pre svoju prácu.

             

            Uvedenými charakteristikami ocenené pani učiteľky bezpochyby disponujú.

             

            PaedDr. Katarína Šustáková – je úprimnou, priateľskou, mimoriadne zodpovednou a veľmi obľúbenou učiteľkou medzi deťmi i rodičmi. Svojím prístupom a sebavzdelávaním neustále skvalitňuje vyučovací proces. Vie motivovať žiakov k učeniu, pristupuje k nim individuálne, využíva zážitkové a kooperatívne učenie. Má vysoké umelecké cítenie, k čomu vedie i svojich žiakov. Výsledkom jej pedagogického pôsobenia sú aj vynikajúce úspechy žiakov v Pytagoriáde, v  recitačných, výtvarných a tvorivých súťažiach.

             

            Mgr. Katarína Škulová – má vynikajúce organizačné schopnosti, je kolegiálna a ochotná vždy pomôcť. Jej prístup k žiakom, kolegom a rodičom je ľudský a priateľský. V práci so žiakmi druhého stupňa dosahuje vynikajúce výsledky. Okrem iného má aj vysoké estetické cítenie. Jej svedomitým a trpezlivým prístupom aktívne rozvíja schopnosti žiakov vo výchovno-vzdelávacom procese. Je tiež výchovnou poradkyňou, ktorá sa snaží robiť maximum pre žiakov Pribinky.

             

            Obe pani učiteľky sa každoročne aktívne podieľajú na výzdobe školských priestorov  na nadštandardnej úrovni.

             

            K oceneniu im gratulujeme, tešíme sa z ich úspechov a sme radi, že sú súčasťou nášho kolektívu.

             

                                                                                                                               Mgr. Lenka Herdová

                                                                                                                                    riaditeľka školy